Comença la vacunació contra la Covid-19 a Sant Cebrià de Vallalta

Divendres, 5 de març de 2021 a les 00:00

Aquesta setmana s’han administrat 140 vacunes entre les persones majors de 80 anys

La campanya de vacunació contra la Covid-19 s'ha iniciat aquest 4 de març a Sant Cebrià de Vallalta a diferents col·lectius que formen part dels grups més vulnerables: persones majors de 80 anys, persones d'alt risc o dependents, així com els seus cuidadors o les seves cuidadores.

El personal del CAP, conjuntament amb protecció civil i amb la col·laboració de l’Ajuntament han establert un circuit al pavelló municipal perquè des del mateix cotxe es puguin administrar la vacuna. L’operatiu també ha previst un espai dins del pavelló municipal per els veïns i veïnes que s’hi han personat a peu.

Les vacunes administrades són de Pfizer/BioNTech. Aquest fàrmac requereix l'aplicació d'una segona dosis en un termini de tres setmanes, aproximadament. Les persones que es troben dins dels grups als quals es dirigeix aquesta campanya de vacunació no han de trucar per telèfon ni desplaçar-se als centres sanitaris per demanar cita prèvia. El personal dels centres sanitaris es posarà directament en contacte amb les persones que han de vacunar-se o amb els seus cuidadors o persones de referència per tal d'informar-los de tot el procés de vacunació.

Aquesta vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual. 

Darrera actualització: 05.03.2021 | 14:12