Protecció Civil activa l'​alerta del pla PROCICAT per onada de calor

Dijous, 12 d'agost de 2021 a les 00:00

Des de dimecres 11 d'agost s'inicia un episodi de temperatures màximes extremes que s’allargarà fins diumenge

El Procicat ha activat el pla d’alerta per onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Des de dimecres 11 d'agost s'inicia un episodi de temperatures màximes extremes que s’allargarà fins diumenge i que afectarà sobretot a les comarques de Ponent i Catalunya Central durant les hores centrals del dia.

Extremeu les precaucions davant la previsió de temperatures extremes.

L’onada de calor anirà acompanyada de baixes humitats que faran augmentar el risc d’incendi

 

Consells d’autoprotecció de la ciutadania

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat i es tingui especial vigilància de les persones vulnerables.

Consells davant la calor

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.
Darrera actualització: 12.08.2021 | 11:28