Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
divendres, 22 de novembre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Documentació adjunta
Imatges relacionades
Subvencions de la Diputació de Barcelona
Subvencions de la Diputació de Barcelona

SUBVENCIONS REBUDES DINS DEL PLA "XARXA DE GOVERNS LOCALS 2012-15" DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

9 de gener de 2014


El Pla "Xarxa de Governs Locals" és el canal preferent per a l'exercici de les funcions d'assistència i cooperació local de la Diputació de Barcelona.

Aquest pla es fonamenta en el respecte a l'autonomia local i en el treball en xarxa entre els governs locals i la Diputació per tal de construir un programa d'actuació conjunt, d'acord amb els principis d'eficiència i d'economia de l'acció pública. S'estructura d'una forma flexible en quatre àmbits de concertació per tal d'adaptar-se millor a les diverses necessitats locals, i potencia noves formes de gestió i una utilització més eficient dels recursos, amb l'objectiu de garantir la solvència de les finances locals i la millora econòmica del territori. El suport que es presta a les prioritats dels municipis de les comarques de Barcelona es centra especialment en els de menor capacitat econòmica i de gestió per garantir que puguin desenvolupar amb eficàcia les competències que els són pròpies.

Aquestes són les subvencions que ha rebut l'Ajuntament de Sant Cebrià l'any 2014. En els arxius adjunts també podeu trobar les subvencions de 2013.

Us detallem a continuació una breu explicació de com s'han implantat al municipi aquestes subvencions gràcies a la tasca dels tècnics i regidors de les diferents àrees:

Subvencions diputacio juny

EMANCIPACIÓ DELS JOVES I SUPORT A LES DONES

L'ajut econòmic que l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, en concret des del Programa d'Acció comunitària, participació, igualtat i joventut, enguany correspon a un import de 7.941,43€. Des de la Regidoria de Joventut s'han presentat dos programes a aquesta línia de subvencions: Servei Municipal de Joventut L'Hivernacle i Activa't Jove; i des de la Regidoria de Benestar Social, el Programa de suport a les dones.

Tenint en compte que l'import rebut no pot satisfer econòmicament les necessitats dels tres programes, l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta destinarà l'import íntegre de la subvenció atorgada al desenvolupament del Servei Municipal de Joventut "L'Hivernacle, un espai on crèixer" i així afavorir que les famílies que hi participin no hagin de pagar cap matrícula per l'ús d'aquest nou servei municipal, el qual es va iniciar el passat mes d'abril i està projectat fins els proper mes de juliol de 2015. 


PROGRAMA MANTENIMENT GIMNÀSTICA GENT GRAN

L'Ajuntament ofereix de manera gratuïta al col•lectiu de la Gent Gran, el Programa de Gimnàstica per a la Gent Gran. Aquest programa comença al setembre acaba al juliol. Aquest programa combina la gimnàstica de manteniment, de relaxació i de gimnàstica al col•lectiu de gent gran de la vila, amb la finalitat d'apropar al colectiu de gent gran a la pràctica esportiva i la relació entre elles, de manera que l'esport sigui més un fet social i no de rivalitat o de competició. El que es persegueix amb això, és que aquest col•lectiu faci esport de manteniment i salut, amb l’objectiu de millorar la sevaqualitat de vida.


ESPORT PER PREVENIR EL RISC D'EXCLUSIÓ

Activitats extraescolars esportives i activitats esportives a l'estiu, per menors en risc d'exclusió social. Consisteix en becar activitats esportives a nens i nenes en edats escolars que presentin una problemàtica econòmica i social que no els permeti accedir a aquest tipus de projectes esportius, amb valoració prèvia dels serveis socials.


2on CROS ESCOLAR

El Cros Popular de Sant Cebrià de Vallalta és una prova d'atletisme-cros amb participació oberta i popular i d'inscripció gratuïta per a tothom, i on majoritàriament hi participen els escolars i adults de la comarca del Maresme. Es realitzen curses per categories/edats, amb distàncies i circuits adaptats a les seves capacitats.

L'any 2013 va ser la primera edició i es van arribar a prop dels 800 participants entre adults i escolars. Les curses comencen a les 10h i es van fer successivament fins a les 13:30h. Al final de totes, es va fer el lliurament de premis i sorteig per a tots els participants. Tota la infraestructura, tècnics, personal i despeses son a càrrec de l'ajuntament. Aquesta prova forma part del Circuit Maresmenc de Cros 2013/14 i és una gran festa de l'atletisme, un esport que encara està per nèixer al municipi.


PROGRAMACIÓ CULTURAL 2014

La subvenció de cultura enguany ha anat adreçada a les activitats que s'han realitzat des del departament de cultura i festes per al foment de la llengua, tradició i cultura catalanes dins de la programació cultural 2014.PLA D'ACCIÓ PER REDUIR EL CONSUM ENERGÈTIC MUNICIPAL 

Són accions que es faran als edificis municipals per reduir el consum energètic i així complir el PAES (Pla d'Acció per l'Energia Sostenible) de Sant Cebrià de Vallalta.

PREVENCIÓ I GESTIÓ DE RESIDUS

Serà l'activitat mediambiental que es treballa al CEIP "El Pi gros" que aquest any es vol dedicar a conscienciar la prevenció i gestió dels residus municipals.PROGRAMA INTEGRAL DE DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ LOCAL, PRODUCTORS LOCALS, MERCAT DE VENDA NO SEDENTÀRIA I FIRES LOCALS

 Aquesta subvenció es destinarà al desenvolupament d’aquest programa:

1. Actuacions de desenvolupament i comerç i dinamització comercial

Objectius:

- Establir una planificació anual de campanyes de dinamització del comerç local conjuntament amb les parades del mercat setmanal per a reforçar la presència de gent al municipi que millori el nivell de compra en aquest.

- Promoure la realització d’accions formatives per part de comerços i empreses de serveis per a la professionalització dels gestors dels negocis i millorar el seu volum de venda.

- Millorar la comunicació al municipi de les activitats d’animació i dinamització que es porten a terme.

Actuacions previstes:

- Realització de dues campanyes d’animació i dinamització, una a la tardor i una altra al Nadal.

- Realització de dues accions formatives a mida i/o adreçades als negocis del municipi delcatàleg d’activitats de suport a l’activitat empresarial que ofereix la Diputació de Barcelona

2. Actuacions al mercat de venda no sedentària

Objectius:

- Consolidar el mercat setmanal com a oferta complementària al comerç local.

- Promoure la professionalització dels paradistes amb la participació d’aquests a accions formatives organitzades per al comerç local.

- Estudiar la viabilitat d’ubicar el mercat setmanal en un lloc més cèntric i visible del municipi i que permeti disposar d’un espai atractiu per a l’organització d’activitats d’animació.

- Millora dels procediments de gestió de les concessions dels espais.

Actuacions previstes:

- Realització de dues campanyes d’animació i dinamització, una a la tardor i altra al Nadal (conjuntes amb el comerç local).

- Confecció de nou reglament de gestió de la venda no sedentària al municipi.

- Execució de pla de millora en la gestió dels residus al propi mercat.

- Confecció de material de comunicació i difusió de l’oferta comercial del municipi si l'oferta comercial s’ha consolidat.

3. Actuacions de fires

- Fira de la maduixa.

- Jornades de la tardor, del bolet i Festa Viu el Parc.

CONTROL DE LES COLÒNIES DE GATS DEL CARRER 

Servirà per esterilitzar gats de carrer i, així, controlar les poblacions de gats al municipi.LLUITEM CONTRA LES PLAGUES 2014 

És l'ajut que es demana per fer el tractament de la legionel•la, plagues urbanes, rossegadors i panaroles que es realitza al nucli urbà i als edificis públics que calgui aquestes actuacions.PROGRAMA DE MILLORA DELS HÀBITS ALIMENTARIS: PROMOCIÓ DE LA COMPRA I CONSUM DEL PRODUCTE LOCAL I DE PROXIMITAT I LA PRÀCTICA REGULAR DE L’ESPORT


Objectius del programa:

- Promoure un estil de vida saludable entre els residents i visitants basat en una bona alimentació i el consum de productes de proximitat i la pràctica regular d’esport.

- Consolidar i promoure el comerç i restauradors locals a través d’aquest programa.

- Consolidar el mercat de venda no sedentària del municipi com a espai educatiu i de promoció d’estils de vida saludables i promoció de l’entorn natural.

Activitats previstes:

- Realització de 2 tallers de demostració realitzats pel comerç local o productors locals que donin a conèixer el seu ofici (elaboració artesanal o pagès)

- Realització de 3 activitats de promoció de bons hàbits alimentaris al mercat setmanal (xerrada, tallers de cuina ...)

- Programació de 2 passejades gastronòmiques amb implicació directa dels restauradors i obradors locals


MILLORA MATERIAL ESPORTIU INVENTARIABLE

Reparar i mantenir en bon estat elements de cistelles, porteries, xarxes i altres mobiliaris esportius inventariables.


PLA LOCAL DE JOVENTUT: REFORMULACIÓ

Aquesta subvenció de caràcter tècnic, ofereix a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta la possibilitat de tenir un equip extern de professionals en l'ambit de la sociologia i l'educació social els quals treballaran en equip amb la tècnica auxiliar de Joventut municipal per tal de fer una reformulació de l'actual Pla Local de Joventut i així poder dissenyar un document com a eina d'intervenció social que reculli la planificació estratègica de les polítiques juvenils a seguir en el nostre municipi, tenint en compte els criteris establerts en el PATJ-2016 (Pla d'actuació territorial de polítiques de joventut 2016), a càrrec de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219