Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
dissabte, 16 de febrer

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
cal vigilar amb els diners en efectiu que treiem dels caixers
cal vigilar amb els diners en efectiu que treiem dels caixers

Robatoris a la gent gran, una realitat que cal evitar

8 de febrer de 2018


Dos homes i una dona van ser detinguts la setmana passada, com a presumptes autors de robatori a persones d’edat avançada a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i a Martorell (Baix Llobregat). L’ investigació ha demostrat que els lladres anaven al darrera de persones d’edat avançada, que controlaven des dels bancs quan les possibles víctimes treien diners en efectiu, per tal de seguir-los i poder així, efectuar el robatori. 

Per tal de dificultar aquest tipus de furts, al caixer i a l’oficina bancària el cos de
Mossos d’Esquadra recomana:

  • Evitar treure quantitats importants de diners en efectiu. Si no ho podeu evitar, és recomanable que algú de confiança us acompanyi i que els guardeu en un lloc segur.
  • Parar atenció a l’hora de sortir de l’oficina bancaria, per evitar distraccions provocades per estranys que es poden acostar amb intenció de robar. 
  • Evitar anotar el número secret a la llibreta o la targeta, el podrien fer servir en cas de robatori.
  •  Procurar fer servir caixers automàtics interiors i que puguin ser tancats amb pestell. Intentar que ningú no s’acosti massa es aquests moments.
  • Si s’opta per guardar els diners dins la bossa de mà, és convenient portar-la creuada al davant, mai a l’esquena, i que tingui una tanca segura, que no es pugui obrir en un moment de distracció.
  •  En cas de rebre una paga mensual o una pensió, és recomanable fer diversos reintegraments. En cas fer-ne un amb un import elevat, el millor és anar al banc amb algú de confiança, guardar els diners en un lloc segur i estar atents que ningú us segueixi fins a casa o vulgui entrar al vostre domicili amb qualsevol excusa.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219