"Lluís Domènech i Montaner, una ruta per la Vallalta"

Diumenge, 17 de setembre de 2023 de 08:00 a 17:00

Domènech i Montaner al llarg de la seva vida va fer diverses excursions pel país amb l’objectiu d’analitzar l’estat de conservació del patrimoni. El 1893 va emprendre tot un seguit de viatges per Catalunya i zones d’Espanya per recollir dades sobre els edificis i els elements patrimonials més singulars que trobava al llarg del camí.

A la tornada d’aquest últim viatge i ja des de la seva casa de Canet de Mar, emprèn una sortida a peu amb el seu fill Pere per l’entorn de Canet de Mar. Inicia el recorregut després d’assistir a la missa del Santuari de la Misericòrdia i enfilen camí amunt fins a Pedracastell per seguir direcció Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta, on fa apunts sobre l’església i la casa de can Coris. Des de Sant Cebrià de Vallalta emprenen la marxa en direcció a la vila costanera de Sant Pol de Mar, on s’aturen per dinar abans d’agafar el tren per tornar a casa.

Aquesta activitat repetirà el mateix recorregut que Lluís Domènech i Montaner va fer el 17 de setembre de 1893. Els participants hauran d’anar vestits amb roba de l’època.

Inici ruta: 8 h a la riera Sant Domènec de Canet de Mar
Final ruta: 17 h a Canet de Mar

Els assistents poden fer la ruta completa o per trams. L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_aoDPLI2dTaVPiFWVzvgpJImD7KhnSygjPcHG9MlYjDEmdQ/viewform?usp=sharing

Més informació: www.cedim.cat / info@cedim.cat

Darrera actualització: 29.08.2023 | 12:07