Alumnes de segon cicle d'ESO participen al projecte Emprèn, un programa de diversificació curricular

Dilluns, 13 de novembre de 2023 a les 00:00

Alumnes de segon cicle d'ESO reben una oferta educativa alternativa per a l'atenció a la diversitat, fent estades a empreses del municipi com a mesura formativa addicional

L'Institut escola El Pi Gros participa per primera vegada en els programes de diversificació curricular d'estada a l'empresa amb la participació de tres alumnes.

Aquests programes són una mesura addicional adreçada a joves de 3r i 4t d'ESO, i tenen un caràcter orientador i d'estímul cap a la continuïtat formativa evitant el risc d'abandonament escolar.

L'objectiu del Programa de Diversificació Curricular (PDC) és donar una resposta educativa integradora i individualitzada a partir de la corresponsabilització i la implicació dels agents del territori i serveis municipals de proximitat, per afavorir que l'alumnat que ho requereixi pugui assolir els objectius i les competències clau de l'etapa, amb una metodologia específica personalitzada i una clara orientació pràctica.

L'estada formativa a l'empresa es desenvolupa en l'horari lectiu i té una durada de 12 hores setmanals. Es du a terme, principalment, dos dies a la setmana, els dimarts i dijous de 8 a 14 hores.

La relació dels estudiants de secundària amb les entitats i empreses col·laboradores és exclusivament acadèmica, sense que es generi cap mena de vincle de caràcter laboral, professional o funcionarial.

L'aplicació dels coneixements adquirits i l'apropament a la relació adulta que s'estableix amb els professionals dels llocs d'estada esdevé un element motivador potenciador de comportaments madurs per a l'alumnat que hi participa, i afavoreix l'assoliment dels objectius generals de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Empreses i entitats d'àmbits diversos

En el programa hi participen empreses col·laboradores amb una tasca totalment altruista i generosa. La seva tasca se centra a permetre l'alumnat a observar i practicar tot allò que se'ls ensenya a l'institut, fet que permet contribuir a un aprenentatge de les competències bàsiques relacionades amb el món laboral. Les empreses en les quals els joves fan aquest programa són el Taller Rodi, el Pitch & Putt Sant Cebrià i La botiga de la Jenni.

Darrera actualització: 13.11.2023 | 09:09