Prohibit fer foc en tot el terme municipal des d'avui 15 de març fins el 15 d'octubre

Dimecres, 15 de març de 2023 a les 09:00

L’alcalde de Sant Cebrià de Vallalta ha dictat un BAN en el qual es prohibeix fer foc sense autorització en tot el terme municipal des d'avui 15 de març fins el 15 d'octubre, en virtut de l’article 15 del decret 64/1995 de 7 de març de Prevenció d’Incendis Forestals.

Així, es prohibeix encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà cremar: rostoll, marges i restes d’aprofitaments forestals o de jardineria. També està prohibit fer focs d’esbarjo. Queda exclosa la prohibició dintre de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització de fogons de gas i barbacoes d’obra amb mataguspires. Queda totalment prohibit utilitzar barbacoes sense mataguspires.

Si algun veí té la necessitat de fer foc podrà demanar autorització al Departament de Medi Ambient – Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Dintre de les urbanitzacions estarà totalment prohibit llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, ni tampoc a prop de zones amb vegetació propera al nucli urbà

La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l'ordre i vetllarà pel compliment del present ban durant aquest període, amb la col·laboració dels Agents Rurals, membres de l’Associació de Defensa Forestal ADF i Protecció Civil.

Darrera actualització: 15.03.2023 | 13:01