8 de març, Dia Internacional de la Dona

Dimecres, 8 de març de 2023 a les 00:00

El dia 8 de març de 1875 centenars de dones d’una fàbrica tèxtil de Nova York es van manifestar per la desigualtat salarial respecte els seus companys. Les protestes van desencadenar en una repressió policial que va acabar amb 120  treballadores.

D’aquí sorgeix la data del 8M, i és que segles després segueixen havent-hi desigualtats. El Dia Internacional de les Dones és una reivindicació del feminisme per denunciar un sexisme que intenta perpetuar-se amb diferents formes.

La regidora d’Igualtat, i Serveis Socials, Anna Basas, dóna les gràcies a Naiara Rubio Urquizar per la cessió d’aquest dibuix fet per ella, que expressa tan bé com se senten algunes dones constantment assetjades.

Afortunadament molts joves tenen una visió integrada d’igualtat de gènere, de raça, etc. que fa que poc a poc anem veient una millora.

Els governs municipals tenim un compromís ferm amb la igualtat de gènere i estem compromesos en la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques municipals. Lluitem plegats, dones i homes, perquè el nostre esforç ens farà millorar la convivència fins que aconseguim una societat justa i igualitària. 


Per celebrar el dia de la Dona, el dissabte 11 de març de 12h a 13h, Vallalta Experiències i l’Ajuntament de Sant Cebrià organitzem un taller didàctic de relaxació, a càrrec d’Elisabeth Werlen, en el qual viurem una experiència Ioga Nidra de relaxació profunda. Aprendrem recursos per arribar ràpidament a un estat beneficiós de relaxació.

Per a més informació i reserves al 697 690 765.

Darrera actualització: 08.03.2023 | 10:26