Comencen les obres de reurbanització de la plaça 11 de Setembre

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 00:00

També es pacificarà al trànsit la part central del carrer 1 d’Octubre de 2017.

L’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta comença aquesta setmana les obres de reurbanització de la plaça 11 de Setembre i del tram central del carrer 1 d’Octubre de 2017. La proposta de remodelació es basa en la connexió entre els diferents espais per tal que permetin generar zones en plataforma única i contínua. El projecte dóna resposta a la voluntat del consistori cebrianenc de transformar la plaça en un nou punt singular del municipi, que promogui l’educació, el lleure i la socialització. Les obres tenen un període estimat d’execució de 5 mesos i un pressupost de 431.973 euros (IVA inclòs).

La proposta d’ordenació que s’executarà resol diversos aspectes relacionats amb l’espai urbà com són la mobilitat, l’accessibilitat, la pavimentació, el mobiliari urbà, els serveis bàsics i les instal·lacions. Per altra banda, es mantindrà i es donarà protagonisme al nom propi dels espais a través del monòlit de l’11 de setembre i la placa commemorativa de l’1 d’octubre. La nova plaça 11 de Setembre enllaçarà de forma natural l’Institut-Escola el Pi Gros i aquest espai, amb la pacificació al trànsit del tram central del carrer 1 d’Octubre de 2017.

L’actuació aposta per invertir en la cohesió social de la població, equipant el casc en zones que millorin la qualitat de vida de la ciutadania i unificar els diferents disseminats i urbanitzacions que té la població. Amb la nova plaça 11 de Setembre, el casc urbà disposarà d’un centre neuràlgic que permeti la integració social de persones nouvingudes, així com la interrelació de persones amb diferents franges d’edat. I és la que plaça està ubicada entre diferents equipaments municipals com són: Consultori Mèdic, el Punt Jove, i l’Institut-Escola el Pi Gros.

La plaça 11 de Setembre

La remodelació de la plaça 11 de Setembre la farà integrada en l’entorn i connectada amb l’essència del poble. L’àgora facilita la integració de l’escola amb l’aire lliure i els espais del seu entorn, cosa que afavoreix l’aprenentatge. Els espais afavoreixen el desenvolupament dels projectes que formaran part de l’Aliança Educació 360 i l’Hivernacle.

El lleure està present en totes les franges d’edat distribuït de tal manera en l’espai que els diferents usuaris poden gaudir d’activitats i jocs adients per a la seva edat, respectant els seus espais. La fluïdesa de la plaça obre la possibilitat que es converteixi en un segon pati per l’Institut-Escola.

La cultura també té reservat un espai privilegiat amb una proposta per a espectacles, concerts i cinema. La connexió amb la ciutadania es fa palesa amb els espais on entitats i esplai poden portar a terme les seves propostes i activitats. La cultura en totes les seves formes i per a totes les edats.

Els grans i petits trobaran el seu lloc, gaudint de racons còmodes assolellats a l’hivern i ombrejats a l’estiu.

La remodelació de la plaça inclou:

- Un cinerama amb un aforament aproximat de 50 persones, que pot oferir cinema a la fresca, espectacles de proximitat, conta-contes lligats a la biblioteca del poble que s’obrirà a partir del 23 d'abril.

- Una àgora que suposa un espai per compartir, xerrar i podria servir per fer presentacions i classes a l’aire lliure, etc.

- Grades de formigó al costat de les dues taules de tenis taula i escacs.

- Caixes a les grades d’entrada de la plaça com a contenidors de llibres per compartir i llegir

- 1 font d’aigua per beure.

- Taules de pícnic per compartir, esmorzar, berenar, etc.

 

Carrer 1 d’octubre:

La solució parteix amb la intenció de pacificar la circulació de vehicles i millorar l’impacte paisatgístic de l’aparcament de vehicles al carrer. El carrer 1 d’octubre es converteix en un espai per a vianants a un únic nivell, coherent amb el caràcter escolar de l’àmbit. Aquest canvi d’ús suposa també un canvi de disposició de la calçada i el seu mobiliari. El canvi de secció no fa necessària una nova ordenació d’arbrat i s’incorpora de nou seguint l’alineació existent del carrer. L’arbrat, que actualment disposa d’un protector de cautxú al seu escocell, serà substituït per un escocell metàl·lic que funcionarà com a element protector.

El mobiliari del carrer s’actualitzarà per incorporar bancs, papereres, espais d’aparcament de bicicletes i patinets i una zona de càrrega de vehicles elèctrics. El mobiliari seguirà la mateixa estètica que la plaça.

Hi haurà un nou espai davant l’accés de l’escola per una recollida segura dels infants i alhora un espai agradable d’estada i espera. Aquest fet implica que l’espai resultant queda lliure de barreres arquitectòniques.

 

Dades tècniques.

  • Inici obres: dimecres 6 d’abril
  • Període estimat d’execució: 5 mesos
  • Pressupost: 431.973,00 euros (IVA inclòs). 344.014,70€ dels quals són una subvenció que forma part del programa general d'inversions 2020-2023 de la Diputació de Barcelona. La resta a préstec.
  • Empresa adjudicatària: URCOTEX INMOBILIARIA, S.L.U
Darrera actualització: 11.04.2022 | 08:42