El 14 de setembre es farà la prova d'alertes de Protecció Civil a telèfons mòbils al Maresme

Dimarts, 12 de setembre de 2023 a les 00:00

Aquest proper dijous 14 de setembre es farà la prova d'alertes de Protecció Civil a telèfons mòbils que afectarà el nostre municipi i tota la província de Barcelona. En el cas de Sant Cebrià de Vallalta, així com la resta de poblacions del Maresme, s'ha previst que la prova tingui lloc entre les 10 i les 11 del matí. És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, inclosos els de les persones turistes o que hi estiguin de pas, rebran el missatge. El missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic que sonarà malgrat que els telèfons estiguin en silenci. El text es rebrà en funció de l'idioma elegit a la configuració del telèfons mòbil de l'usuari.

L’objectiu de l’enviament massiu de missatges és provar el sistema d’alertes i familiaritzar-hi la població. El text serà el següent: “PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. ÉS UN SIMULACRE. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te”.

Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. La podreu fer ja que us apareixerà al mòbil just després del simulacre.

El sistema d’Alertes de Protecció Civil s'ha desenvolupat en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

Què haig de fer per rebre les alertes?

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els de les versions següents:

- Android versió 11 o superior
- iOs versió 15.6 o superior

En el cas d'Android, no permeten desactivar la recepció d'aquestes alertes i en el cas d'iOs, permeten desactivar-la, però no es recomana fer-ho.

Si no tens activats per defecte els avisos d'emergència, mira com configurar el mòbil per rebre'ls clicant AQUÍ.

Tota la informació clicant AQUÍ.

 

 

Darrera actualització: 12.09.2023 | 10:22