El Congrés dels Diputats prohibeix la crema de restes vegetals

Dilluns, 3 d'octubre de 2022 a les 02:00

La nova llei 7/2022 aprovada pel Congrés dels Diputats només ho permet en els casos que el terreny estigui afectat per una plaga o per prevenir un risc d'incendi
 
L'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta informa que la nova Llei 7/2022 de residus i sòls contaminants per a una economia circular, i aprovada pel Congrés dels Diputats, prohibeix la crema de restes vegetals.
 
Només s'exceptuen dos supòsits: en el cas que hi hagi l’afecció d’una plaga i no existeixin d'altres mitjans, i per prevenir risc d'incendi. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa, per tant, no serà suficient amb la comunicació que es realitzava directament a través de l’Ajuntament.

Fins ara, la normativa establia la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta, durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre. Amb la nova regulació, s'estén la prohibició més enllà d'aquesta data de manera que l'Ajuntament no podrà tramitar els permisos de crema a partir del 15 d'octubre, com havia fet els anys anteriors. La nova llei estableix que s'han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica.

Les restes vegetals caldrà, per tant, traslladar-les a un gestor autoritzat o triturar-les al mateix terreny.
 

Darrera actualització: 03.10.2022 | 11:19