El senyal de televisió pot tenir interferències els propers dies pel desplegament de la xarxa mòbil de nova generació

Dimarts, 24 d’octubre de 2023

Per solucionar les incidències cal posar-se en contacte amb Llega700, l'entitat encarregada de garantir la compatibilitat d'aquest servei amb la TDT.

En els propers dies es desplegarà a Sant Cebrià de Vallalta i a tot Catalunya, la xarxa mòbil de nova generació 4G i 5G, que permet assolir connexions mòbils de molt alta velocitat, millorar la cobertura a l'interior dels edificis i aconseguir més nivells de penetració geogràfica, en particular a les zones rurals. El desplegament es realitza sobre les bandes de 700 i 800 MHz que abans feia servir la Televisió Digital Terrestre (TDT), per la qual cosa podria passar que el senyal de televisió es vegi afectat per interferències.  

La posada en marxa de la xarxa mòbil de nova generació pot afectar, principalment, edificis o habitatges propers a les estacions de telefonia mòbil que vegin la TDT mitjançant una antena. A més, també hi influeixen l'orientació de l'antena i el tipus d'instal·lació de recepció de televisió que es disposi. Aquesta implantació no afecta els ciutadans que rebin el senyal de televisió a través de cable/fibra òptica, satèl·lit o internet. 

Què cal fer si es detecten interferències 
Si es detecta algun tipus de problema en la visualització dels canals de la TDT, es pot contactar amb l’entitat encarregada de solucionar aquestes incidències Llega700 durant els propers 6 mesos, a través del correu electrònic ayuda@llega700.es o el telèfon 900 833 999. Un tècnic qualificat es desplaçarà on s'hagi detectat la incidència i la solucionarà, sense cap cost.

Darrera actualització: 27.10.2023 | 10:32