Els Invencibles rebran el reconeixement dels Premis Inclusius de l'Esport Català

Dimecres, 22 de novembre de 2023 a les 00:00

Poques setmanes després de celebrar el seu segon aniversari, els Invencibles estan d'enhorabona, i és que el proper 5 de desembre participaran a la gala dels premis Inclusius de l'Esport Català on rebran un reconeixement i una beca per la gran tasca per a la inclusió que realitzen mitjançant l'esport. 

"Els Invencibles va néixer amb l'objectiu principal d'oferir l'oportunitat i les eines necessàries perquè joves i infants amb diversitat funcional puguin gaudir del futbol com a mitjà per treballar i potenciar les seves habilitats", destaca una de les creadores, Sandra Surís.

La Gala dels V Premis Inclusius de l’Esport Català està organitzada per Onat Sports Foundation, una fundació creada pel desaparegut alpinista Sergi Mingote que “té l’objectiu de fer de l’esport una eina per a la inclusió social de persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials”.

Un premi més que merescut pels Invencibles, l'equip de futbol inclusiu que va néixer a la nostra vila fa més de dos anys i que va ser el primer equip infantil del Maresme que fomentava la inclusió d'infants i joves amb diversitat funcional a través de l'esport. Una feina que no ha passat desapercebuda, i és que al llarg d’aquest temps ha anat creixent amb equips també a Tordera, Blanes i Santa Cristina d'Aro, i un equip de bàsquet juntament amb la Vallalta Bàsquet. En total, els Invencibles ja comptem amb més de 80 jugadors i jugadores entre tots els equips. De fet, gràcies a la gran crescuda d'equips en els darrers mesos, l'entitat organitza també la primera lliga de futbol inclusiu Invencibles. El tret de sortida serà aquest proper diumenge a Santa Cristina d'Aro en un partit que enfrontarà l'equip local amb el Sant Cebrià.

"Oferim un espai d'aprenentatge constant, de motivació i de participació individual i col·lectiva a través del futbol, alhora que millorem les habilitats socials, la comunicació assertiva, l'autonomia, la cooperació i la cohesió entre els participants. És un espai d’interacció i socialització que té grans beneficis pels participants i les famílies”, assegura Surís.

Per tal de recaptar fons per front a les despeses del projecte, concretament pels Invencibles de Blanes, que jugaran una lliga per primera vegada, els Invencibles organitzen, juntament amb IncluClick, el 8, 9 i 10 de desembre una Fira de Playmobil que tindrà lloc al pavelló municipal de Sant Cebrià de Vallalta. 

Darrera actualització: 23.11.2023 | 16:50

Imatges