Jornada esportiva amistosa dels Invencibles al camp de futbol de Sant Cebrià de Vallalta

Dimarts, 22 de novembre de 2022 a les 00:00


L'equip cebrianenc, fundat l'any passat, va ser el primer equip infantil del Maresme que fomenta la inclusió d'infants i joves amb diversitat funcional a través de l'esport. La seva gran tasca ha fet que els Invencibles creixi i també és present a Tordera i Blanes

Aquest diumenge 27 de novembre a partir de les 11 hores, el camp de futbol de Sant Cebrià de Vallalta serà l'escenari d'una jornada amistosa entre l'Atlètic Masnou i els diferents equips dels Invencibles, els de Sant Cebrià, Tordera i Blanes. Serà el primer partit de la temporada pels infants en una jornada esportiva que ens portarà diversió, somriures i aprenentatges assegurats.

"L'objectiu de la jornada és donar inici a aquesta temporada. Volem que els Invencibles puguin jugar amb nois de la seva edat i aprofitant que ja tenim tres equips, Sant Cebrià, Blanes i Tordera, que interactuïn els uns amb els altres. Aquesta temporada volem fer moltes jornades, partits i trobades i diumenge serà el tret de sortida", relata Sandra Surís, la principal creadora dels Invencibles.

L'equip convidat és l'Atlètic Masnou, equip amb el qual els Invencibles van coincidir a l'Enfutbolat, una jornada organitzada per la Federació Catalana de Futbol, dedicada als equips de futbol adaptat i inclusiu. "La bona sintonia entre els dos equips i el fet de tenir una filosofia molt semblant va fer que ens proposéssim fer jornades junts i aquest diumenge ens acompanyaran. Serà una primera trobada entre jugadors i famílies, volem que la gent ens conegui, que sàpiguen qui som i què fem i que no ens aturarà ningú", apunta Surís.

Des dels Invencibles animen a tothom a assistir-hi "per animar i gaudir amb nosaltres d'aquest primer partit de temporada". Els partits seran d'11h a 13 h i a les 13:30 h tots els participants comptaran amb un pica – pica.


Parlem amb la creadora dels Invencibles, Sandra Surís, perquè ens expliqui què li agradaria destacar d'aquest equip singular:

"Destacaria sobretot les històries que hi ha darrere els jugadors i les seves famílies, són històries que a vegades semblen de ciència-ficció però són reals. Són infants que es troben amb barreres al seu dia a dia i sobretot pel que fa a les activitats d'oci, extraescolars i esport, moltes vegades es troben les portes tancades i moltes limitacions. Per nosaltres l'esport és molt més que esport, és un espai d'aprenentatge constant, és un espai d'interacció i de socialització i són molts els beneficis que hi ha darrere. Apostem perquè hi hagi aquest espai i tots els infants tinguin les oportunitats de fer esport i de formar part d'un equip, d'un grup, que els respecti, els admiri i els ajudi.

Vull destacar les seves ganes de lluitar, dins i fora del camp, la seva força, el seu entusiasme, tot ho viuen amb alegria i intensitat i tot això ens ho transmeten! Ara som molt més que un equip, i aquesta força amb la qual ells viuen també la vivim i anem de bracet. Poso en relleu les seves ganes incansables de formar part d'un món que moltes vegades els invisibilitza, i aquestes ganes de jugar, de compartir, de divertir-se i de no aturar-se. 

També vull posar en valor la gran implicació de persones voluntàries que s'estan afegint al projecte, és impressionant la gent que s'ha unit per ajudar-nos i que s'ha involucrat. Volem agrair tota aquesta implicació perquè l'acompanyament que necessitem és individual i és gràcies a la gent que participa que ho podem tirar endavant".

Darrera actualització: 22.11.2022 | 13:45