La Fira de la Maduixa torna a ser un èxit amb més de 3.000 assistents

Dimarts, 2 de maig de 2023 a les 00:00


El segon any que se celebrava després de la pandèmia, i en la seva 22a edició, la Fira de la maduixa va tornar a ser un gran èxit d'assistència. Un diumenge radiant va animar la gent a sortir de casa i va omplir de gom a gom el recinte firal, situat a l'exterior del pavelló municipal, amb més de 3.000 persones durant tota la jornada.

Els assistents van poder gaudir del fruit més singular i característic del nostre municipi, la maduixa, amb diferents estands de productors locals que al llarg del dia van acabar esgotant totes les existències. També hi va haver lloc per la venda de productes artesans com embotits, polseres, espelmes, coques, olives, formatges, entre altres, i per la mostra d'arts i oficis com el vidrier artesà, el cisteller i el pica pedrer. Els més petits també van tenir el seu espai amb els Jocs gegants de la maduixa durant tot el dia, i a la tarda el taller de cuina infantil i els jocs gegants interactius.

La cercavila, a ritme de batucada, a càrrec de la Txacum, va donar el tret de sortida a la Fira, que va tenir una gran presència d'entitats locals: l'AFA de l’institut escola El Pi Gros, que va vendre planters de maduixa per finançar el viatge de fi de curs; l'ADF, exposant, entre altres, les rutes que es poden fer pel Parc Montnegre i el Corredor; els amics de Sant Cyprien del Roselló amb informació turística sobre el municipi francès agermanat amb el nostre; Vallalta Experiències, l’Associació Contra el Càncer a Sant Cebrià, el CF Sant Cebrià amb servei de bar, la Infernal de la Vallalta, el grup de teatre Sofocus i Sangha Animals. També van posar estand Vallalta Vinícola i Can Martri.

La coca de maduixa gegant torna a fer la delícia dels assistents

Cap a les 11 hores va tenir lloc una degustació de coca de maduixa gegant, de més de 8 metres de llargada, del forn de pa Ca l'Andreu, que va fer la delícia de les més de 300 persones que la van provar. A les 11:30 hores, va tenir lloc un taller de relaxació i Ioga familiar, al recinte de l’escola bressol El Rial, i a les 12 hores, la colla Castellera del Maresme i la Selva Marítima, juntament amb la colla dels Guillats de la Selva, van aixecar diversos castells que van arrencar molts aplaudiments del públic present.

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Basas, vol “agrair a tothom que hi ha col·laborat i que ha fet possible la Fira, tant els treballadors municipals, com les entitats i els productors locals”. Durant la Fira hi va ser present Josep Pena, director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, així com l’alcalde Albert Pla, i els regidors de l’equip de govern, Anna Rodón, Jordi Armengol, Jordi Marqueño i Isabel Vico.

Destacar la feina dels voluntaris de Protecció Civil com de la Policia Local, imprescindibles perquè la Fira es pogués celebrar.

El Vídeo resum: https://fb.watch/kgRIU4OEcU/

Totes les fotos: https://rb.gy/gt2w7

 

Darrera actualització: 09.05.2023 | 16:00