No llenceu tovalloletes al vàter per evitar problemes a la xarxa de clavegueram

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 00:00

Les tovalloletes humides, cada cop més presents en les llars del nostre país, s'han convertit en un gran problema per als gestors del cicle integral de l’aigua. No es desfan com el paper de vàter ni tampoc són biodegradables i, a diferència del que indiquen alguns fabricants, no es poden llençar pel vàter perquè arriben intactes a les depuradores, generant embussos a les canonades i sobrecostos en el procés de sanejament. A Sant Cebrià de Vallalta, a més, provoquen problemes a la xarxa de clavegueram amb importants embussos, sobretot en zones d’intensitat de població com pot ser el carrer Esplanada.

L’Ajuntament està fent neteges semestrals, però tot i així les acumulacions de tovalloletes i derivats són importants i s’agreuja per una orografia desfavorable del municipi que coincideix amb episodis de pluges que provoca l’acumulació en punts concrets de la xarxa.

Per aquest motiu es prega a la ciutadania no llençar les tovalloletes al vàter i fer-ho correctament en una paperera. Les tovalloletes, a les escombraries.

Darrera actualització: 02.05.2022 | 20:46