Primer lliurament de material d’ajuda humanitària

Dimecres, 9 de març de 2022 a les 08:00

En total s’han reunit 345 caixes

S’ha fet el lliurament del primer camió de material d’ajuda humanitària de Sant Cebrià de Vallalta per Ucraïna. En total s’han reunit 345 caixes:

  • 139 caixes amb roba
  • 115 caixes aliments
  • 64 caixes amb material Higiene i neteja
  • 15 caixes amb menjar per animals
  • 12 caixes amb medicació i primers auxilis

Des del consistori cebrianenc agraïm a totes les persones donants i voluntàries que durant aquests dies han acudit a la crida.

 

Acolliment de menors

La conselleria de Drets Socials ha habilitat un circuit d’urgència per l’acolliment de menors ucraïnesos sense tutors legals. Té l’objectiu d’agilitzar i simplificar aquest procediment. L’entrada i gestió inicial dels expedients dels menors d’edat no acompanyats d’origen ucraïnès es farà a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

La DGAIA farà una primera valoració i un estudi provisional de la família d’emergència (contacte amb la família, visita al domicili i entrevista, i emissió de l’informe). Un cop superat aquest pas, s’elaborarà una resolució de desemparament preventiu i guarda provisional en família d’emergència de caràcter humanitari i extraordinari derivada del conflicte bèl·lic d’Ucraïna. La DGAIA és qui assumeix la tutela i s’atorga la guarda provisional a la família. L’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció formalitzarà l’acollida i en farà el seguiment. El Departament també gestionarà la targeta sanitària i l'escolarització dels infants i adolescents durant la seva estada al país.

Persones adultes i/o famílies
Allotjar una persona o família ucraïnesa que realment no disposi de cap altre habitatge, podeu contactar amb el  Programa de Persones Refugiades de la Creu Roja, a la demarcació de Barcelona (93 153 28 00)
 
Menors no acompanyats:
El primer pas, en cas de voler acollir un menor ucraïnès no acompanyat, és contactar amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) per informar de l'interès per fer-ho. Es pot trucar al 116 111 o enviar un email a dgaia.dso@gencat.cat.

 

Podeu ampliar la informació en el document adjunt.

Darrera actualització: 09.03.2022 | 10:18