Sant Cebrià commemora el 5è aniversari de l'1 d'octubre

Dilluns, 3 d'octubre de 2022 a les 01:00

Sant Cebrià de Vallalta va commemorar dissabte el 5è aniversari de l'1 d'octubre del 2017 des de la mateixa escola, l'IE El Pi Gros, que es va convertir en seu electoral aquell dia i que va ser un dels punts del territori que va rebre més porres repressives.

L'acte va començar amb els parlaments de l'alcalde d'ERC, Albert Pla, i dels regidors de Junts per Catalunya, Jordi Marqueño, i de la CUP, Dani Trinidad, que van llegir el manifest oficial de l'1 d'Octubre escrit per l'AMI.

Tot seguit es va visualitzar un holograma dels fets que van succeir l'1 d'octubre del 2017 a Sant Cebrià a partir d'una figura geomètrica que se situava damunt del mòbil de cadascú.

Posteriorment, Joan Pinyol va presentar el seu llibre "Avi et trauré d'aquí", que relata la lluita per desenterrar la memòria republicana del Valle de los Caídos: "Vaig explicar la lluita que porto a terme des de fa 14 anys, que té el mateix substrat que va provocar les agressions policials de fa cinc anys", va assegurar l'autor que va voler "donar les gràcies a Sant Cebrià per l'acollida i a l'Esther Girbau de l'ANC de la Vallalta per fer-ho possible".

Darrera actualització: 04.10.2022 | 09:57

Imatges