Sant Cebrià de Vallalta és un dels 202 municipis catalans que entren en fase d'emergència per sequera

Dijous, 1 de febrer de 2024

La mesura implica un consum màxim de 200 litres per persona i dia, reduir en un 80% els usos agrícoles, a la meitat els ramaders i en un 25% els industrials i recreatius. Tenint en compte la fase d'emergència, a partir de demà i fins a noves indicacions, no es podrà fer ús de les dutxes del pavelló i del camp de futbol municipals

Sant Cebrià de Vallalta és un dels 202 municipis de l'àrea de Barcelona,i de les comarques de Girona que, des d'avui, estan en fase 1 d'emergència per sequera.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha decretat la fase d'emergència al sistema Ter-Llobregat, que està al 15,8% i ha baixat del llindar que estableix el pla governamental per desplegar mesures especials, fixat en el 16%. Es tracta d'un mínim històric, i és que és la primera vegada que aquest sistema baixa dels 100 hm³.

La mesura implica un consum màxim de 200 litres per persona i dia, reduir en un 80% els usos agrícoles, a la meitat els ramaders i en un 25% els industrials i recreatius. Tenint en compte la fase d'emergència, a partir de demà i fins a noves indicacions, no es podrà fer ús de les dutxes del pavelló i del camp de futbol municipals.

La norma entra en vigor aquest mateix divendres i afecta tres dels 18 àmbits amb els quals es divideixen les conques internes de Catalunya: embassaments del Ter-Llobregat (regió metropolitana de Barcelona), embassaments del Ter (àrea urbana de Girona i Costa Brava sud) i embassaments del Llobregat (Bages, Solsonès i part del Berguedà).

Quines restriccions comporta?

Aquestes són les restriccions en aquells municipis on s'ha decretat l'emergència 1 per sequera.

- Dotació global d'aigua de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi.
- Reducció del 80% del consum d'aigua en agricultura*.
- Reducció del 50% del consum d'aigua en ramaderia*.
- Reducció del 25% els consums d'aigua dels usuaris industrials*.
- Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (25% en usos assimilables a urbans i la supressió total del reg).
- Prohibició de l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes (públics i privats), amb l'excepció del reg de supervivència a arbres si es fa amb aigua freàtica o regenerada.
- Prohibició de l'ompliment total o parcial de fonts ornamentals i llacs artificials, excepte si serveixen de fauna autòctona o d'espècies en perill d'extinció.
- Prohibició de netejar vehicles en domicilis particulars: només es pot fer en establiments comercials que tinguin sistemes de recirculació d'aigua.
- Prohibició de reompliment de piscines (públiques i privades) excepte en les entitats esportives i instal·lacions sanitàries o terapèutiques.
- Limitació del reg de clubs esportius federats a aigua freàtica o regenerada.
- Prohibició de pistes de gel, festes de l'escuma, jocs d'aigua o dutxes a la platja si s'utilitza aigua potable.
- Prohibició de la neteja de carrers, excepte que es faci amb aigua freàtica o regenerada.
- Les administracions locals, a través dels seus plans d'emergència poden establir limitacions/prohibicions addicionals a l'ús de l'aigua en instal·lacions esportives, públiques/privades i en espais lúdics. En aquest sentit, a partir de demà i fins a noves indicacions, l'Ajuntament mantindrà tancades les dutxes del camp de futbol i del pavelló municipal.
* Les restriccions es poden flexibilitzar si l'usuari acredita un estalvi equivalent en els darrers anys.

Més informació

Darrera actualització: 1.02.2024 | 18:48