Sant Cebrià esdevé un dels quatre punts de l'excursió "Domènech i Montaner, una ruta per la Vallalta"

Dimarts, 19 de setembre de 2023 a les 00:00

El passat diumenge 17 de setembre es va portar a terme l'activitat per recordar l'excursió que Lluís Domènech i Montaner va fer amb el seu fill Pere fa 130 anys, el 17 de setembre de 1893, en el marc dels actes de commemoració del centenari de la mort de l'arquitecte.

Unes 50 persones van iniciar el recorregut a les 8 del matí a Canet de Mar i van passar per la Creu de Pedracastell, per Sant Iscle de Vallalta, pel nostre municipi fins a arribar a Sant Pol de Mar. La ruta estava teatralitzada i en els diferents punts es va escenificar el que Lluís Domènech i Montaner havia viscut a cada poble.

A Sant Cebrià de Vallalta una part del grup de teatre local Sofocus va rebre els caminaires amb una petita representació teatral. Al nostre municipi es van visitar l'Església i Can Coris, dos indrets que sortien relatats en un dels llibres del polifacètic arquitecte. A l'Esglèsia, Mercè Domènech, neta de l'arquitecte, va explicar la història de l'Església i del retaule a tots els caminaires.

L'expedició va poder visitar Can Coris de la mà dels dos propietaris actuals, en Francesc i l'Antònia que van explicar els orígens de la masia i la seva història i van tancar l'estada amb el relat per part de l'Antònia del poema "la serp de can Coris". Cal destacar el voluntariat de Protecció Civil de Sant Cebrià que va coordinar tot l'operatiu a la nostra localitat.

A cada municipi les autoritats locals van rebre els caminaires que també van gaudir de representacions teatrals del grup de teatre Tàlia de Sant Iscle de Vallalta, l'Elenc del Centre Cultural de Sant Pol de Mar, Canet Cultural i d'altres entitats de Canet de Mar.

La ruta es va fer de la mà del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, el Centre d'Estudis Sant Cebrià, l'Associació Cultural Plataforma Odèon-Fot-li Castanya!, amb el suport i la col·laboració del nostre consistori, el de Canet de Mar, el de Sant Iscle de Vallalta, i el de Sant Pol de Mar.

La ruta va acabar a la riera Sant Domènec de Canet de Mar on s'hi celebrava la 15a edició de la Fira Mercat Modernista.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 09:05