Servei de transport interurbà i urbà

Servei interurbà i urbà de transport públic de l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, juntament amb l’Ajuntament de Sant Pol de Mar i Canet de Mar, Calella. 

Aquest nou servei implicarà que la línia 627 que fins ara era la que desplaçava els viatgers des de Sant Cebrià fins a Canet, Sant Pol i Calella ja no arribi fins al nostre municipi, ja que per circular dins d’aquest apareixen dues noves línies: 

  • La 628, que cobrirà la zona de Castellar d’Índies, Vistamar i el nucli urbà.
  • La 629 que s’encarregarà del nucli urbà, de Can Palau i de Vistamar.

Totes dues línies (628 i 629) arribaran fins a Sant Pol de Mar, que és des d’on es podrà agafar la línia 627, per desplaçar-se fins a Canet o fins a Calella, oferint així una ruta més directe a les dues poblacions, evitant la volta que feia fins ara. De manera excepcional, la línia 629 arribarà fins als instituts de Canet en horari d’entrada i sortida.

Com arribar al CEIP El Pi Gros

En funció de la urbanització des de la qual es necessiti el desplaçament, els veïns podran agafar l’autobús 628 o el 629 fins a la mateixa parada Escola El Pi Gros. 

  • L’horari d’arribada serà a les 8.49 per aquells que vinguin de Castellar d’Índies amb el 628 i a les 8.54 per als que ho facin amb la 629 des de Can Palau i Vistamar.
  • Pel que fa a la tornada, les dues línies d’autobús (628 i 629) sortiran a les 16.34 h des de la parada Escola El Pi Gros en direcció cap a les diferents urbanitzacions, en funció del recorregut de cada línia. 

El servei de bus des de l’escola no estarà en funcionament durant el migdia, ja que des de Sagalés s’al·lega que l’escola cobreix aquesta franja horària amb servei de menjador.  

Per arribar als instituts Domènech i Montaner i Sunsi Mora de Canet de Mar

Per arribar des de Sant Cebrià de Vallalta fins als instituts de Canet de Mar Domènech i Montaner i Sunsi Mora en l’horari de matí:

  • Pels que venen de Vistamar, Can Palau i el Nucli urbà: caldrà agafar la línia 629 des de i arribarà a ambdues destinacions a les 7.49 h a l’Institut Domènech i Montaner i a les 7.52 h al Sunsi Mora. 
  • Els que s’han de desplaçar des de Castellar d’Índies hauran d’agafar la línia 628, que els recollirà a la serva urbanització i els transportarà fins al nucli urbà a la parada de Can Martri a les 7.30 h, on hauran de canviar de línia i agafar la 629. Un cop allà, podran agafar el 629 a la mateixa hora, per arribar a les 7.49 h a l’Institut Domènech i Montaner i a les 7.52 h al Sunsi Mora. 

Horari de migdia:

A les  14.40 h es podrà agafar l’autobús 629 des de l’Institut Domènech i Montanter i a les 14.45h des del Sunsi Mora, arribant a les 14.58 h a l’aparcament de l’Aparcament de Can Martri, per continuar c fins a Can Palau i Vistamar. Tots aquells que hagin de tornar fins a Castellar d’Índies hauran de baixar a la parada de Zona Esportiva amb el 629 a les 15 h,  per fer transbordament, en aquella mateixa hora, amb la línia 628, fins a Castellar d’Índies.

Arribar a l’institut de Sant Pol de Mar

En aquest cas, el servei es manté igual que fins ara, gràcies a l’autocar gratuït que es gestiona des del Consell Comarcal del Maresme i que transporta els estudiants fins a l’institut de Sant Pol.  L’única diferència és que tots aquells que vinguin des de les urbanitzacions ara disposaran dels nous autobusos, 629 o 628 que els transportaran fins a la Zona Esportiva, on podran agafar l’autocar del CCM fins a l’institut.

Parades transbordadores a Sant Pol de Mar, per anar a Canet o a Calella

Per viatjar des de Calella o Canet de Mar fins a Sant Cebrià, s’haurà de baixar sempre des de la línia 627 a Sant Pol de Mar, des d’on es tindrà accés als autobusos de les línies 628 i 629, que seran els encarregats de pujar fins a Sant Cebrià.

Des de Sant Pol a Sant Cebrià

Es pot accedir a les línies 628 i la 629 des de les parades NII Rajoleria, NII Sindicat.

Des de Sant Cebrià fins a Sant Pol

La parada per fer transbord és Platja del Morer (des de les línies 628-629 per agafar el 627). Des d’aquí es pot anar fins a Calella; en el cas d’anar direcció a Canet s’haurà d’agafar l’autobús des de l’altra banda de la Nacional: a la parada NII Rajoleria.

Arribar a l'Hospital de Calella

Per enllaçar amb la línia 627 (per anar des de Sant Pol fins a Calella o fins a Canet) s’haurà de viatjar amb els 628 i el 629 fins a Sant Pol, on a la parada Platja del Morer es podrà agafar la línia 627 en direcció a Calella. D’aquesta manera, és més directe accedir fins a l’Hospital de Calella, sense fer la  volta que s’havia de fer fins ara.

Per tornar a Sant Cebrià de Vallalta des de Calella, caldrà agafar l’autobús 627 fins a la parada NII-Rajoleria o NII-Sindicat, per poder agafar les línies 628 o 629 fins al nucli urbà de Sant Cebrià o fins a les urbanitzacions. 

Desapareix el transport a demanda

L’ampliació d’aquest convenir implica que desaparegui el transport a demanda que fins ara operava a les urbanitzacions de Sant Cebrià.  Un servei que no era públic, sinó un servei de transport privat a demanda, pagat únicament des de l’Ajuntament de Sant Cebrià. Ara quedarà substituït gràcies a l’ampliació del servei d’autobús municipal. En aquest sentit, per primer cop, les urbanitzacions de Sant Cebrià disposaran de transport públic gestionat des de la Generalitat, pensat per a totes les necessitats dels veïns i veïnes.

Títols de transport necessaris

Els títols de transport que es requeriran per poder fer ús d’aquesta ampliació del transport son els següents:

La S1, un títol multipersonal de 10 viatges que, amb un preu de 8,95, només serà vàlid per tots els trajectes que es facin dins un mateix municipi, sense poder efectuar cap transbordament.

La T-10, T-Mes, T-50/30 (o de més viatges) que seran aptes tant pel transport dins del municipi, com per fer transbordaments i fer-los servir en altres municipis, sempre i quan estiguin integrats dins les zones per les quals es contracta la targeta ( d’1 a 6 zones).

La T16: una targeta personalitzada per a nens i nenes de 4 a 16 anys que serà vàlida per un nombre il·limitat de viatges en tots els mitjans de transport integrats dins la mateixa zona tarifària de la residència del nen o la nena.  S’haurà de demanar a través de la pàgina www.t-16.cat i té un cost únic d’emissió de 34€ . 

Per a més informació sobre els títols de transport consulteu aquest enllaç.

A la part de la dreta trobareu els nous horaris en documents descarregables en PDF, així com també els podreu trobar en el taulell d'atenció al ciutadà de l'Ajuntament.  Per a més informació sobre els horaris, també es pot trucar al 902 13 00 14.

Darrera actualització: 18.11.2020 | 15:15