Introducció


Sant Cebrià de Vallalta és un municipi que es troba a la zona interior de la comarca del Maresme, entre Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar, als voltants de la Serra del Montnegre. Amb una extensió de 15.79 km2 limita amb els termes municipals de Sant Pol de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Pineda de Mar, Canet de Mar, Tordera i Sant Celoni. Dins del municipi, a banda del casc urbà, trobem les urbanitzacions de Castellar d’Índies, Vistamar, Can Palau, Can Bartomet i Can Domènec i una sèrie de masies o disseminats, de les quals algunes d’elles han marcat la història del nostre municipi.

Al centre urbà, destaca el campanar de l'església parroquial, un edifici d'estil gòtic de l'any 1577; també, en el mateix estil gòtic, és notable la Casa de Can Coris (s. XV), amb un gran finestral d'ornamentació plateresca.

En els darrers anys, va adquirir importància com a centre d'estiueig i segona residència, però poc a poc es va notant un canvi en quant a aquest comportament i cada vegada és més important el nombre de persones que decideixen quedar-se a viure motivats per la tranquil·litat que es viu al municipi, la seva proximitat al mar i pel seu entorn natural.

Darrera actualització: 14.10.2022 | 12:04
Darrera actualització: 14.10.2022 | 12:04