Servei d'atenció domiciliària

És un servei que ofereix un conjunt d'activitats en el domicili del usuari amb l'objectiu de facilitar la permanència de la persona en el seu propi entorn.

És un servei adreçat a les persones amb menys suport econòmic i menys suport familiar. És un servei adreçat, principalment a persones amb dificultats per realizar les activitats de la vida diària, que no comptin amb suport.

Tots els casos són avaluats d’acord a la situació econòmica personal i familiar de la persona atesa i en funció d’aquests factors es determinarà la gratuïtat o no del servei.

Els Serveis Socials estudien cada cas per tal de valorar si és pot assumir de manera pública, o cal derivar-lo als serveis privats.

La treballadora familiar es desplaça al domicili de la persona/es i /o família per donar aquest suport. Consisteix en la posada en marxa d’unes accions organitzades i coordinades que es realitzen a la llar de l’usuari amb l’objecte de proporcionar atencions personals, atencions de caràcter urgent, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones o famílies amb situació de manca d’autonomia personal, amb dificultats de desenvolupament o amb problemàtiques familiars especials.

Darrera actualització: 11.12.2020 | 09:57